Karanteenin Säännöt

Lue nämä huolella. Tietämättömyys ei ole syy hölmöilyyn!

Karanteenissa pääsee pitkälle jo pelkällä maalaisjärjellä, mutta palvelimelle on kuitenkin asetettu säännöt, joiden puitteissa toimitaan.

Huomioi, että vaikka säännöissä ei välttämättä suoraan kiellettäisi jotain skenaariota, voi se silti olla rangaistavaa.

Jos olet epävarma jostakin, pyydä ylläpitoa selventämään.

Palvelimen laajuiset säännöt

Hack-clientit ovat kiellettyjä

Huijausohjelmien (esim. Xray) käyttäminen on kiellettyä.

Bugien hyväksikäyttö on kiellettyä

Bugien tai palvelinvirheiden hyväksikäyttö on ankarasti kiellettyä. Mikäli löydät peliä rikkovan bugin tai virheen, voidaan sinua palkita peliajalla.

Modit ovat kiellettyjä

Pelin etenemistä edistävien modien käyttäminen (mm. rakennusbotit) on kiellettyä. Modit jotka neuvovat, esimerkiksi hologrammimodit (esim. litematica) ovat sallittuja.

OptiFine & Sodium

OptiFinen ja Sodiumin kaltaiset suoritustehoa parantavat modit ovat sallittuja.

TNT-monistajat ovat osittain sallittuja

TNT-duplikaattoreita voi käyttää hyödyksi farmaamisessa. Kuitenkin muu käyttö on yhä toistaiseksi kielletty.

Asiattoman skinin tai käyttäjänimen käyttäminen on kiellettyä

Jos skinisi on rasistinen, alatyylinen, loukkaava, tai muuten asiaton, sinua pyydetään vaihtamaan se. Asiattomat nimet server bannaa automaattisesti. Saat unbannit vaihdettuasi skinin tai nimen ja tehtyäsi unban-hakemuksen.

Käyttäjäsi pelinimi on oltava tunnistettavissa asettamastasi nickistä

Komennolla /nick asetettu lempinimi on oltava pelinimeäsi muistuttava ja tunnistettavissa.

Alt-accounttien hyväksikäyttäminen kielletty

Et saa käyttää alt-accountteja pääkäyttäjän edun hyväksi (esimerkiksi rahan siirtämistä, tai rankkien ominaisuuksien jakamista).

Afkaaminen kielletty

Palvelimella afkaaminen on kielletty. "Afki"koneiden rakentaminen tästä syystä myös ankarasti kielletty. Mobifarmeilla afkaaminen keräten mobeja on myös kiellettyä. Kuitenkin automaattiset mobifarmit on sallittuja, kunhan entiteettejä ei keräänny liikaa aiheuttaakseen lagia.

Palvelimen lagittaminen kielletty

Palvelinta rasittavien ja lagittavien redstonerakennelmien teko on kielletty (esim. loputtomiin käyvät kellot, 0-tick farmit). Lisää rakennelmaan sulkemisvipu ja pidä laite suljettuna, jos se ei ole käytössä. Palvelimen lagittamiseen kuuluu myös entiteetit (hostile mobit, lemmikit, kyläläiset). Ylläpidolla on oikeus tappaa suojauksestasi eläimiä, mikäli ne kuormittavat palvelinta. Tämän lisäksi teleporttailu matrixin ulkopuolelle (esimerkiksi koordinaatit yli Endin ja Netherin generointirajan, sekä mapin ulkopuolelle jonka rajat ovat +-10k) on kiellettyä. Palvelimen tahallisesta lagittamisesta seuraa aina ikuinen porttikielto.

Ansaitun rankin hyväksikäyttäminen kielletty

Sinua alempirankkiset pelaajat eivät saa hyötyä rankkisi ominaisuuksista.

Olet velvoitettu ilmoittamaan rikkeestä

Jos havaitset sääntöjen rikkomista, välitä tieto välittömästi ylläpidolle. Pyri hankkimaan todisteita, kuten screenshotteja tai videoita.

Yleiset käytössäännöt

Pidetään keskustelut asiallisena

Muista, että keskustelet oikeiden ihmisten kanssa. Pyritään olemaan mahdollisimman ystävällisiä toisillemme.

Pidetään kieli kurissa

Turha kiroilu ja toisten pelaajien härnääminen tai kiusaaminen ei ole asianmukaista. Ollaanhan ihmisiksi.

Pidetään chatti siistinä

Turha spammaaminen, floodaaminen, ja CAPSILLA KIRJOITTAMINEN on kiellettyä.

Karanteeni on poliittisesti neutraali palvelin

Tämä tarkoittaa sitä, että chatissa ja palvelimella pyritään välttämään poliittisia aatteita, symboleita tai ideologioita. Myös yleistä keskustelua politiikasta pyritään välttämään, koska se yleensä aiheuttaa väittelyitä ja eripuraa.

Mainostaminen on kiellettyä

Älä mainosta (varsinkaan toisia palvelimia). Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä ettetkö saisi kertoa minkä merkkinen hiiri tai auto sinulla on, mutta siinä se raja sitten kulkeekin.

Survivalin lisäsäännöt

Grieffaaminen on kielletty

Toisten pelaajien rakennelmien tuhoaminen ja omaisuuden varastaminen on kielletty. Mikäli tielläsi on rakennus, pyydä ylläpitoa rikkomaan tai siirtämään sitä.

Pelaajien vedättäminen, skämmääminen on kiellettyä

Et saa esimerkiksi huijata toiselta tavaraa.

Maisemagrieffaaminen kielletty

Maaston ja maiseman turmeleminen on kiellettyä. Puut on kasvatettava takaisin, hiekan hakkuu ei saa jättää rumia jälkiä ympäristöön, turhien epäesteettisten rakennelmien rakentaminen on kielletty (esim. 1x1 dirt-tornit).

Villager kyliä ei saa tuhota

Villager kyliä ei saa grieffata, mutta heinäpaalit, työasemat, kellot, sekä sängyt saa ottaa itselleen. Kylien peltoja saa käyttää, kunhan muistaa istuttaa ruoat takaisin. Kylän voi ottaa kodikseen, jolloin kyliä koskevat säännöt eivät enää päde.

Pelaajien tappaminen ja pelaaja-ansojen rakentaminen kielletty

Et saa aiheuttaa vahinkoa toisiin pelaajiin. Rakennelmat, jotka voivat tappaa pelaajan, ovat ankarasti kiellettyjä.

Älä rakenna liian lähelle toisia ilman lupaa

Ylläpito suojaa alueen ja suojaukseen vaaditaan talon alku. Huomaathan, että talosi täytyy olla vähintään sadan (100) blockin päässä lähimmästä talosta. Endiin ei pääsääntöisesti suojata alueita.

Ylläpito voi siirtää rakennuksia tarvittaessa

Mikäli olet vahingossa rakentanut väärään paikkaan tai muuten haluat siirtää rakennustasi, voidaan se sääntöjä noudattaen siirtää 2000 pennin hinnasta. Näin sinun ei itse tarvitse rakentaa koko rakennusta uudelleen

Pelaajakylien täsmennyssäännöt

Kylän mainostaminen julkisesti

Kylien mainostus on sallittua, mutta jos pelaajat antavat siitä palautetta, täytyy siinä hommassa rauhoittua. Pyynnön ohittamisesta seuraa varoitus. Pyyntöä ei kuitenkaan saa tehdä syyttä, kaikilla on oltava mahdollisuus saada pelaajia kyläänsä.

Kylän mainostaminen yksityisesti

Kylien mainostus yksityisviestillä on kiellettyä. Tällä vältämme sen, että joku kokee mainostuksen hyökkäävänä. Kyliä saa mainostaa julkisesti pitäen sen rajoissa. (Kts. yllä)

Copy & Paste -viestit ovat kiellettyjä

Copy Paste eli niin sanottu massapostaus on kiellettyä. Kukaan ei jaksa nähdä joka viides minuutti täysin samaa viestiä kylästäsi ja siitä mitä palveluita siellä on. Kokeile sen sijaan mainostaa kylääsi ystävällisesti ja henkilökohtaisesti. Jos joku tarvitsee xp-farmia ja kylässäsi on sellainen, mainitse se ihmeessä.

Mainosta kylääsi spawnilla!

Jomelle voi yksityisviestillä laittaa 256x128-resoluutioisen kuvan, jossa mainostat omaa kylääsi. Se laitetaan spawnille. Kylällä on oltava warp, jotta mainoksesi laitetaan näkyviin!

Kylästä häätäminen

Kylän omistaja(t) voi(vat) häätää pelaajan sääntörikkomuksen seurauksena. Mikäli kylästä häädetään henkilö, tulee hänen tavaransa palauttaa. Mikäli henkilö poistetaan kylästä ilman, että tavaroita palautetaan asianmukaisessa ajassa, on häätäjä rikkonut serverin sääntöjä (varastaminen).

Rakennusten purkaminen

Kylän omistajilla on oikeus purkaa rakennuksia kylänsä alueelta, antaen asukkaille asianmukaisessa ajassa ennen sitä ilmoituksen rakennusten purkamisesta (n. viikko). Mikäli puretaan serverillä pelaamisen lopettaneen pelaajan talo, tulee hänen tavaransa siirtää talteen nimettyihin arkkuihin, jotta ne voidaan palauttaa hänelle hänen palatessa servulle. Mikäli talo on pelaajan rakentama, tulee myös taloon käytetyt materiaalit palauttaa.

Maksut / verotus

Kylät voivat vaatia maksua pelaajilta, uhkauksena kylästä häätö. Pelaajilla ei ole kuitenkaan pakotetta maksaa maksuja, eikä heiltä oleteta sitä. Mikäli maksun saanut henkilö ei ole kylän asukas saadessaan maksun, ei hänellä ole velvoitetta maksaa sitä. Kuitenkin kylän omistaja(t) voi(vat) evätä häneltä kylään pääsyn jatkossa.

Asumattomien asukkaiden lisääminen on kiellettyä

Asukkaiden lisääminen, jotka eivät tule asumaan kylässä on ankarasti kiellettyä. Tätä perustellaan sillä, että kylät eivät näytä isommilta, eivätkä pienet kylät saa warppia huijaamalla.

Tietosuoja ja muut

Ylläpito näkee komennot, viestit, ja datan

Turvallisuussyistä ylläpito näkee kaikki pelaajien komennot ja viestit, jotta voidaan estää esimerkiksi toisten häiriköintiä ja mahdollista lähentelyä. Tämä on yleisesti käytössä kaikilla Minecraft-palvelimilla, vaikka he eivät toisikaan sitä esille millään tavalla, näin toimien harmaalla alueella. (esimerkiksi: /socialspy). Vaikka ylläpito näkeekin pelaajan datan kuten muillakin palvelimilla, yksityistä tietoa näistä ei levitetä ulkopuolelle, kuten muillakaan palvelimilla.

Sääntöjen rikkomisesta tulee aina seuraamuksia. Rikkeen vakavuuden mukaan voidaan pelaajalle antaa varoituksia, väliaikaiset bannit tai ikuiset bannit.

Kolmesta varoituksesta pelaaja saa automaattiset kahden viikon bannit ja kuudesta ikuiset.

Varoitus säilyy pelaajalla 180 päivää, jonka jälkeen se vanhenee.

Huomioi, että vaikka säännöissä ei välttämättä suoraan kiellettäisi jotain skenaariota, voi se silti olla rangaistavaa.