Usein kysytyt kysymykset

"Milloin on mapresetin tuhoamisenchantin yhteensopiva plugarin home ei teleporttaa?" "On."

Tahtoisin ylläpitäjäksi. Kuinka voin saavuttaa sen?

Käy lukemassa ohjeet täältä ja lähetä hakemus käyttäen annettua lomaketta.

Apua! Ei ole oikeuksia komentoon, vaikka pitäisi olla.

Koita poistua palvelimelta ja liittyä uudelleen. Mikäli ongelma ei korjaantunut, nykäise ylläpitäjää hihasta. Vaihtoehtoisesti mikäli ylläpitäjiä ei ole palvelimella, tee tiketti Discordiin ja katsotaan kuinka asian voi hoitaa.

Kuinka pääsen korkeammalle tasolle?

Pelaamalla. Rankeista löydät lisätietoa täältä.

Löysin palvelimelta peliä rikkovan vian. Mitä teen?

Ota yhteyttä ylläpitäjään joko palvelimella tai liity Karanteenin Discordiin ja valitse sieltä kanava "Bugit ja parannusehdotukset". Mikäli bugia voi hyväksikäyttää, pidä se omana tietonasi, äläkä kerro muille pelaajille. Bugin hyväksikäyttö on ankarasti kiellettyä. Mikäli jäät siitä kiinni, saat siitä automaattisesti tuntuvan porttikiellon. Hyväksikäytettävän / peliärikkovan bugin ilmiantamisesta saa yleensä korvauksen.

Voinko käyttää kahta tiliä palvelimella?

Voit, mutta tilit eivät saa hyötyä toisistaan. Tähän lukeutuu mm. tavarapakkausten ja äänestysrahojen siirtäminen toiselle tilille. Pelitilit eivät saa olla yhtä aikaa palvelimella.

Kuinka usein maailma nollataan?

Maailma nollataan yleensä noin puolen vuoden välein, mutta ei tapahdu automaationa. Yleensä maailman nollaus myös tähdätään seuraavan Minecraftin suuren versiopäivityksen kohdille. Netheriä ei nollata ja End nollataan kerran kolmessa kuukaudessa.

Mikä säilyy maailman nollauksen yhteydessä?

Maailman nollauksessa eli "mapresetissa" kaikki aloittavat samalta viivalta. Tämä tarkoittaa sitä, että pelaajien rahat, inventory ja koko kartta nollataan maisemanvaihdon vuoksi, jolloin kaikki joutuvat aloittamaan alusta. Peliaika (ja täten tasot) on ainut asia, joka säilyy.

Kuinka voin lahjoittaa palvelimelle?

Koska Karanteenissa ei ole käytössä vippejä, vaan kaikki perustuu peliaikaan, voit tehdä vapaamuotoisen lahjoituksen mm. PayPalilla. Tarkemmat ohjeet löydät täältä.

Mitä teen jos tarvitsen ylläpidon apua, mutta he eivät ole juuri nyt paikalla?

Voit liittyä Karanteenin Discord -palvelimelle ja pyytää apua luomalla tiketin #apua kanavalta.

Miten voin suojata alueeni?

Ylläpito suojaa alueen ja suojaukseen vaaditaan talon alku. Huomaathan, että talosi täytyy olla vähintään sadan (100) blockin päässä lähimmästä talosta. Mikäli aiot luoda kylän, voit päättää alueelle nimen. Warpin kylälle saa vasta, kun kylällä on 10 asukasta. Endiin emme suojaa alueita sen resetoituessa myös Kartan aikana.

Apua! Taloani on grieffattu!

Ei hätää. Pääset Karanteenin Discordiin /discord komennolla, tai voit nykäistä jo paikalla olevaa ylläpitäjää hihasta. Joka tapauksessa saat grieffatun talosi kuntoon, sekä tavarat takaisin. Grieffaaja sitä vastoin saa porttikiellon palvelimelle.

Kuinka annan kaverilleni oikeudet alueeseen?

Oikeudet alueeseen voit antaa komennolla /trust <suojauksen_nimi> <pelaajan_nimi> seisten suojauksen sisällä. Suojauksen nimen saat selville komennolla /alue kun seisot sen päällä.

Kuinka annan kaverilleni oikeudet chesteihin ja uuneihin?

Voit antaa oikeudet kyseisiin blockeihin katsomalla blockia ja kirjoittamalla komennon /lukitus add-member <pelaajan_nimi>. Tämän jälkeen kaverillasi on oikeudet avata kyseinen arkku. Komento toimii myös muihin container blockeihin.
Vaihtoehtoisesti voit antaa oikeudet myös kaikkiin suojattuihin palikoihin lisäämällä kaverisi valkoiselle listalle komennolla /lukitus add-global-whitelist <pelaaja_nimi>.

Löysin suojaamattoman arkun. Voinko ottaa sieltä tavaraa?

Et. Vaikka löytäisit arkun tai kokonaan suojaamattoman arkun, et saa ottaa sieltä tavaroita tai rikkoa paikkaa. Grieffaaminen johtaa usein porttikieltoon.

Kuinka voin luoda arkkukaupan?

Voit luoda arkkukaupan lyömällä arkkua kyykyssä tavara kädessä. Tämän jälkeen chat kysyy sinulta hinnan tavaralle. Kirjoita hinta ja näin arkkukauppasi on valmis.

Kuinka voin poistaa arkkukaupan?

Voit poistaa arkkukaupan hajottamalla kyseisen arkun tai katsomalla arkkukauppaa kohti ja suorittamalla /qs remove. Muita arkkukaupan komentoja ovat mm. /qs price <hinta>

Mitä valuuttaa palvelin käyttää ja kuinka saan sitä?

Palvelimella on rahavaluuttana pennit. Pennejä saat äänestyslaatikoista, joita voit avata hubissa. Äänestyslaatikoita saat avattua komennolla /vote. Voit myös myydä sekä ostaa tavaraa käyttämällä arkkukauppoja. Spawnilla on kauppa (/warp kauppa), jonne voit myydä oreista tehtyjä blockeja.

Hukkasin kotini. Kuinka saan sen takaisin?

Nykäise ylläpitäjää hihasta ja kerro hänelle mitä teit viimeksi kotisi lähettyviltä ja miltä se näytti. Näin saamme palautettua sinut oikeaan paikkaan.

En pysty teleporttaamaan, poistamaan tai asettamaan koteja. Internal error, wat do?

Sano lähimmälle ylläpitäjälle asiasta. Todennäköisesti joku tai jotkin kodeistasi ovat korruptoituneet ja joudumme poistamaan ne manuaalisesti. Mikäli ylläpitoa ei ole paikalla, liity Karanteenin Discord palvelimelle ja kerro siellä ongelmastasi ylläpidolle.

Saanko asettaa kodin Netheriin tai Endiin?

Saat, mutta Endiin emme suosittele. End resetoidaan n. puolessa välissä karttaa, mikä voi aiheuttaa kodin korruptoitumista ja sinun kuoleman. Tämä tarkoittaa siis sitä, että saatat kuolla jos käytät kotia resetoinnin jälkeen. Ylläpito ei ole velvollinen palauttamaan tavaroitasi.

Saanko asettaa kodin toisen pelaajan taloon?

Mikäli toiselta pelaajalta on lupa asettaa taloon koti, on tämä sallittua. Kodin asettaminen muussa tapauksessa luetaan häirinnäksi ja on varoituksen arvoinen. Toistuvissa tapauksissa rangaistuksia tiukennetaan.

Montako rangaistusta voin saada?

Riippuu käyttäytymisestäsi servulla. Toistaiseksi annamme korkeintaan kaksi porttikieltoa, joista jälkimmäinen on aina ikuinen, jos ensimmäinen on ollut yli viiden (5) päivän mittainen.

Mitä rankaisumenetelmiä teillä on olemassa?

Hiljennykset, varoitukset, sekä porttikiellot. Kolme varoitusta on aina kahden viikon porttikielto.

Sain rangaistuksen turhasta!

Liity Karanteenin Discordiin ja kerro asiasi #apua -kanavalla. Muista, että vaikka jokin ei olisi kiellettyä säännöissä, siitä voidaan silti rangaista. Ylläpitäjien näkemykset voivat myös erota toisistaan, jonka vuoksi keskustele rangaistuksesta rangaistuksen antajan kanssa.

Mitkä modit ovat sallittuja Karanteenissa?

Pääsääntöisesti kaikki pelaajia hyödyttävät modit ovat kiellettyjä, siinä missä grafiikkamodit kuten OptiFine ovat sallittuja. Mikäli modi vain neuvoo pelaajaa (esim. Litematica) on se Todennäköisesti sallittu. Nykäise ylläpitäjää hihasta mikäli et ole varma.